03 noiembrie 2008

A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris, desi am spus ca voi incerca sa fac o aparitie saptamanala. Asa ca sa condensam cele petrecute zilele trecute:
- au aparut topurile celor care (mai) au bani in Romania. Avem Top 300, avem Top 500. Normal, nici macar la varf nu coincid "premiantii". Dar nu asta e important. Mai interesant e motivul pentru care ar fi util un astfel de top. Nu inteleg cui folosesc aceste topuri! Fiscului? Ei, as! Nu au ei bilute pentru a se atinge de oameni de calibrul ala! Hotilor? Poate, dar... bani multi facuti in Romania=paranoia ca sunt si altii la fel de hoti ca tine=sisteme de securitate mai ceva ca la puscarie. Si atunci?! Mie in niciun caz! Eu astept Top 10 bogatasi bagati la puscarie. Sa nu uitati sa ma scoateti din frigiderul criogenic cand o sa apara!
- acum un numar neimportant de zile era inghesuiala mare pe la televiziuni. Toti se grabeau sa anunte boborul ca la noi criza internationala nu o sa vina, sau daca o sa vina o sa ne atinga ca o mangaiere fina pe obrajori. Normal, poezia s-a terminat brutal cand au inceput sa gafaie firmele de afara care au ramificatii aici: se inchid fabrici de mobila, incaltaminte, imbracaminte etc, Automobile Dacia - Renault ia pauze de cate 2 zile pe luna de unde anterior nu facea fata cererilor, firmele de investitii imobiliare stopeaza santiere samd. Daca de teparii imobiliari nu imi pare rau, de restul imi e mila. intr-o tara in care oportunitatile sunt limitate, sa ramai somer in prag de iarna e nasol
- tambalau mare ca Baselu' a aprobat legea de crestere a salariilor profesorilor! Adica legea aia de au votat-o baietii destepti in parlament, inclusiv aia care cica au guvernul responsabil sa ii reprezinte! Nu prea am inteles cum vine treaba. Adica ei voteaza cu speranta ca marinerul respinge?! Ghinion, piratul a zis ca daca Curtea Constitutionala zice ca e OK, el e de acord! si asa guvernul Moliceanu s-a pricopsit cu galusca pe care a dospit-o de 2 ani incoace: prietenii lui pesedei, adica aia de l-au tinut in scaun cand il zgaltaia Baselu, l-au lasat in popoul gol si cu o criza de imagine de zile mari! Daca respinge, si-a pus in cap profesorii si ceva sindicate! daca aproba, bugetul e in sange! Si nu oricand, ci atunci cand orice om are nevoie de bani de campanie electorala! nasol!
- Sa mai aud pe cineva ca spune ca Loganul e masina de sarantoci! Pai o masina cu dotari de 70 000 iepurasi e saraca?! Nu e frate! Politistii si-au tras carute de 70 000 coco bucata! si nu una-doua! Dar iar a sarit marinerul si le-a stricat ploile! Si contractul ala barosan a intrat in stand-by. Au cazut niste capete - prost e ala de crede ca au picat aia care sunt de vina!- si acum toata povestea e in auza de reorganizare. Astept cu interes sa aflu - daca vom afla vreodata - cum s-au descurcat baietii destepti sa continue tunul.
- Dar destul cu politica si finante, sa ne uitam si pe strada! Adica acolo unde poti vedea ultimele tendinte in moda. Se poarta piticele plinute cu craci la vedere. Nu conteaza ca picioarele sunt jamboane stambe, important e ca fusta sa fie scurta! Si daca pupaza e cocotata si pe niste pantofi cu toc atat de inalt incat mersul seamana cu un exercitiu de echilibru, e si mai bine!
Concluzie: e misto in Romania! Mai ales daca ai sansa sa o vezi de la distanta!
Nota: oare romanul e un voyeur profesionist? Nu de alta, dar altfel nu pot explica de ce presa romaneasca e plina de articole despre cine cu cine se mai culca, ce fufa si-a mai luat toale sau amanti de prin tari straine etc.

Niciun comentariu: