28 noiembrie 2008

de ce nu ma duc la vot

Sustin ideea absentei de la vot din simplul fapt ca nu mi se pare normal sa girez cu votul meu inca 4 ani in care sa fiu furat, mintit, tratat ca masa de manevra etc.Da, stiu, partidul invingator va conduce 4 ani indiferent daca eu si inca o mie de oameni nu vom merge la vot. Dar macar noi nu vom face parte dintre cei dezamagiti de catre cei in care ne-am pus sperantele. Pentru ca nu am sperante. Da, asta e rezultatul anilor in care s-a tot votat, de multe ori pentru ca unii sau alti sa NU castige (eu ii zic vot negativ). Romanului i-a fost furata speranta ca odata o sa ii fie mai bine gratie politicienilor. Din cauza asta nu ii pot condamna pe cei care au plecat peste hotare.
Politica romaneasca este un fel de Beverly Hills 90210. va aduceti aminte serialul? La un moment dat se ajunsese in situatia in care toata lumea se culcase cu toata lumea. Cam asa si in politica romaneasca. Avem atatia politicieni care au trecut de la un partid la altul, ca din doctrinele partidelor nu a ramas decat un maldar de hartii pe care nu le mai baga nimeni in seama. Sunt convins ca jumatate dintre candidatii actuali nici nu isi cunosc liniile directoare ale propriilor partide. Si mi se pare corect, in conditiile in care platformele program sunt doar niste insiruiri de minciuni. Discutam cu un amic ca toti alesii ar trebui dati in judecata pentru inselaciune, in conditiile in care niciunul nu si-a indeplinit promisiunile electorale. Da, sigur, toti pretind ca au mostenit o situatie grea de la anteriorii. Insa situatia grea era si in momentul in care fornaiau promisiunile pe toate posturile.
Nu voi merge la vot pentru ca nu cred in politicieni aparuti din neant. Nu cred ca un nimeni are suficienta putere pentru a lua atitudine. Nu va putea mobiliza in jurul sau alti politicieni si impreuna sa schimbe ceva. nu cred ca un politician care nu are casa, masina, terenuri, bijuterii etc poate ajunge candidat pentru o functie de demnitar. Poate in alta tara da, nu si la noi. Nu cred in uninominal, cel putin nu in varianta damboviteana a lui. Cat timp candidatii vor fi tributari partidului care i-a promovat iar partidul promoveaza nulitati, nu vad cum se poate schimba ceva in modul in care se face politica in Romania. Nu vad decat o mare vanzoleala in care smecherii vor sa mai insface o ciozvarta, pentru asta fiind dispusi sa ii calce pe cap pe cei pe care ii pupau cu o ora inainte.
PS: original, acesta a fost un comentariu facut (de mine, nu copiat) pe http://hymerion.wordpress.com/ blog pe care il recomand cu caldura.

Niciun comentariu: