20 noiembrie 2008

diverse

am decis ca nu are sens sa fac o gramada de intrari pentru cate s-au intamplat de cand nu am mai scris. asa ca le voi pune la gramada.
Acum ceva vreme s-au trezit diverşi intelectuali să ne liniştească, ca vezi-Doamne pe noi criza mondială ne lasă să dormim liniştiţi. că de-aia ni se cântă în fiecare dimineaţă "Deşteaptă-te române!". Şi românul a dormit. până mai ieri, când au început veştile proaste: Dacia intră în şomaj tehnic, Oltchim dă afară, firmele de textile şi încălţăminte din Ardeal falimentează, construcţiile estimează 100000 de şomeri de la naşul mare. Şi asta pare a fi doar începutul. Vestea proastă e că românii plecaţi aiurea să facă un ban muncit se vor întoarce acasă, că pe acolo nu mai are cine le da de lucru. Adică alţi şomeri sau asistaţi social. Deja în faţa fostului magazin KM 0 a început să se facă aglomeraţie, de unde până de curând erau caţiva care aşteptau să îi ia cineva să lucreze cu ziua.
A început campania electorală. Ironic mi se pare că, în condiţiile in care lupta se dă pentru un loc în cele două foruri legislative, pesedeii au debutat cu o serie de ilegalităţi: au furat un slogan de la contracandidaţi, au afişat simbolurile altui partid, au refuzat să intre în legalitate deşi au fost avertizaţi. La mine în colegiul electoral candidează pentru deputaţi o super-capabilă de 28 anişori de la penele. şi barbată-su(?!), care vrea sa se aleagă senator. Saracii de ei, sunt chiar mai rupţi în cur decât mine: n-au casă, maşină, terenuri, bijuterii bla-bla. Peste tot in declaraţia aia de avere cică "nu e cazul"! Păi de ce i-aş vota dacă aştia sunt atât de flămânzi? De milă? Oricum, pe mine să nu vă bazaţi că mă duc la vot! Am lucruri mai bune de făcut decât să girez alţi 4 ani de furturi. Că nu m-am născut ieri ca să mizez pe bunul simţ si pe civismul aleşilor. Şi mi se pare penibil că la fiecare campanie de alegeri se scoate de la naftalină aceiaşi melodie "Doamne, ocroteşte-i pe români"! De cine?! probabil de politicieni, indiferent de culoarea lor politică.
Că tot discutam de culoare: s-a întors lumea cu curu'n sus! Statele Unite au ales ca preşedinte un mulatru! Vorba unora: în toate filmele cu cataclisme ce lovesc USA, preşedinte e nu negru sau o femeie! Ne-a luat dracu pe toti! De apreciat ironia negrului locatar la Casa Alba!
De ceva vreme canalele mele TV s-au deranjat, graţie prietenilor de la RDS. Adica mi-au îmbogăţit grila de programe cu doua: GSP TV 1 si GSP TV 2. Care emit acelaşi lucru. Probabil că sunt două ca nu cumva sa ratez scuipatul lui Mutu dacă îmi deranjează ala micu unul dintre canale. halal televiziune! Între timp a dispărut în neant VH1 Classic, adică postul de muzici pe care îl mai ascultam (vedeam?) din când în când.
Săptămâna asta a avut loc un "accident" tragic la mina Petrila. Folosesc ghilimele nu din cauză că evenimentul în sine nu ar fi o tragedie, ci din cauză că eu nu consider că a fost un simplu accident. Dacă e adevărat că au avut loc explozii şi cu o zi înaintea accidentului propriu-zis, înseamnă că oamenii au fost trimişi la moarte cu bună ştiinţă. Dacă se ştia că minerii acoperă cu cârpe senzorii de gaz, responsabilul cu protecţia muncii e un criminal. Şi în orice caz, faptul că minele nu erau ventilate suficient încât gazul să nu se acumuleze în pungi explozive este o crimă. Normal, la faţa locului au sosit tot soiul de politicieni să înfiinţeze "comitete de criză"!!! De parcă ăia care au în fişa p(r)ostului trecut că se ocupă de reacţii în caz de urgenţă au nevoie de un (doi, trei, zece..) habarnamişti să le spună ce trebuie să facă! De unde??? din procedurile pe care tot ăia de la mină le-au scris?? Hai sictir!!!
Petrolul scade vertiginos pe piaţa internaţională. Benzina şi motorina scad timid pe piaţa românească. Adică petrolul ajunge la o treime din preţul din vară, benzina se ieftineşte cu mai puţin de 10 bani, adică 3%. Lucru normal daca ai considera că pretul petrolului dintr-un litru de combustibil ar fi doar de 0.5 lei (a 7-a parte!!!), restul costul de prelucrare, taxe şi hoţie.

Niciun comentariu: