11 august 2011

Au, limba mea! (II)

Ma starmbam in post-ul anterior la incultii de pe strada. Insa ce sa ne mai minunam de monstruozitatile scornite de capsoarele lor, cand in presa putem citi/auzi/vedea tot felul de aberatii?! Si astia se presupune ca sunt formatori de opinie, specialisti, referinte in dezvoltarea vocabularului viu!
Am auzit de atatea ori ca "preturile se vor scumpi" ca mi se face greata!!!! BA, preturile VOR CRESTE! Se scumpeste casa, masina, benzina! Adica d'astea de pui mana pe ele! Pretul e o valoare, nu poate sa se scumpeasca!
Citesc despre un studiu facut pe copii: cica oamenii de stiinta au facut studiul pe copii "prea tineri". Mama ei de traducere automata! "Too young" se traduce contextual, nu ad literam! Si in cazul asta e vorba de copii "prea mici"!
Inca una si gata, ca am obosit si m-am enervat: Toata presa (si nu numai, dar ei sunt "emblema") vorbeste despre x "roni". Bai ziaristilor, RON nu exista, asa cum nu exista CHF, JPY, USD, bla-bla! Exista LEI, FRANCI ELVETIENI, YENI JAPONEZI, DOLARI UNITED STATES samd.

Niciun comentariu: