11 ianuarie 2008

Ninsoarea de la sfarsitul saptamanii trecute a fost motiv de distractie toata saptamana asta. In primul rand pentru ca prin puhoiul de zapada cazut pe strazi si intre masinile parcate s-a creat un deficit substantial de spatii de parcare. Deficit care a prilejuit manifestari diverse ale soferilor:
- Prima categorie: nesimtitul. Adica ala care pune masina direct pe carosabilul relativ curatat, blocand 2-3 masini prinse parcate de ninsoare.
- categoria a doua: super-nesimtitul. Adica ala care isi parcheaza masina pe un loc deszapezit in mod evident de altcineva si isi uita hardughia acolo. Inteleg de ce ti-ai lasa masina doua-trei ore pe locul altcuiva, insa nu si sa o lasi doua - trei zile.
- categoria a treia: tampitul. Adica ala care umbla cu lanturi pe asfalt. Una la mana ca un destept a creat roata rotunda tocmai ca e cea mai buna varianta, doi la mana ca lanturile pe asfalt nu cresc aderenta, trei la mana ca lantul nu face decat sa scada durata de viata a anvelopei. Pricep necesitatea lantului cand trebuie sa iesi din nameti (da' cine te-a bagat acolo?), insa nu pe sosea. Pentru situatiile alea s-a inventat anvelopa de iarna. daca nici aia nu iti ajunge, ia anvelope cu insertii (crampoane) metalice .
- categoria a patra: crispatul. adica ala care merge cu 20 km/h. Frate, daca ai masina invata sa o folosesti! Sa iti adaptezi viteza la conditiile de trafic nu inseamna sa stai pe loc. Inseamna sa mergi in asa fel incat sa nu stai in calea tuturor> Daca nu poti face asta, lasa-ti masina acasa!

Niciun comentariu: